Psikolojik Manipülasyon Blogu

Merhaba Değerli Ziyaretçiler

Psikolojik Manipülasyon blogumuz yayın hayatına başlamıştır.

Bu süreç içerisinde psikolojik manipülasyon hakkında a'dan z'ye tüm bilgileri ve bilinmeyenleri sizlerle paylaşacağız.

Öncelikle Psikolojik Manipülasyon kavramını ayrıntılı olarak anlatarak;

  • Psikolojik Manipülasyon nedir, neye denir, 
  • Psikolojik Manipülasyon ne için kullanılır
  • Psikolojik Manipülasyon nasıl kullanılır gibi soruları yanıtlayarak bu konuda kafalarda olan soru işaretlerini kaldıracağız.

Amacımız psikolojik manipülasyona dair her türlü bilgiyi vererek, sizlerin bu tür olumsuz düşünce ve davranışlar içerisine girmenize etki edecek  psikolojik manipülasyon tekniklerinden korunarak bireysel tutumlar göstermenize katkı sağlamaktır.

Psikolojik manipülasyona maruz kalmanız halinde bir takım yapay davranışlara kapılabilir, birilerinin düşünceleri doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Ancak bunun nasıl yapıldığı ve Psikolojik Manipülasyon Teknikleri hakkında bilgi sahibi olmanız dahilinde kendinizi koruyabileceksiniz.


Finansal manipülasyona uğramanız dahilinde ise satın almış olduğunuz menkul değerinin şüpheli olması sebebiyle sizi zarara uğratabilir. Ancak finansal manipülasyonun nasıl yapıldığını bilirseniz kendinizi bu durumdan kurtarabilir, menkul piyasasına girerken daha doğru ve temkinli adım atabilirsiniz.


Ayrıca Psikolojik Manipülasyon ve Felsefe'ye dair güncel ve bilimsel makaleleri sizlere sunmaya devam edeceğiz.

Bizi takip etmeye devam edin...

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Günümüz ilişkilerinde yaşanılan sorunlar beraberinde pek çok olumsuz sonucu doğuruyor. Özellikle narsist bireyler; ilişkide kontrolü ele geçirmek, karşı tarafın duygu ve düşüncelerini yönlendirmek, vazgeçilmez olmak ve karşı tarafı kolaylıkla manipüle edebilmek için partnerlerine ‘’Love Bombing’’ uyguluyorlar. İlişkinin ilk zamanlarında partnerine sürekli iltifat eden, hediyeler alan, aşırı sevgi ve ilgi gösteren, aşırı kıskanç ve aşırı korumacı bir tutum sergileyen bireyler sonrasında hayal kırıklığı yaratabiliyorlar. Çünkü bu kişiler istediklerini elde ettiklerinde bir anda karşı tarafı gözden çıkarabiliyor ve karşı tarafta suçluluk duygusu oluşturabiliyorlar. ‘’Love Bombing’’ üzerine yazdığım yeni yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/love-bombing-nedir/

    Umuyorum ilgiyle okursunuz,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil